Chantal Wierdsma

Hallo allemaal!

Mijn naam is Chantal Wierdsma, woon al mijn hele leven in Zoetermeer en ik ben de oprichtster en eigenaresse van Dansschool Devotion.

Omdat dansen al vanaf jongs af aan mijn grootste passie is geweest, was al snel duidelijk dat ik hierin verder wilde gaan. Op mijn 16e jaar greep ik dan ook mijn kans aan om een opleiding tot Docent Jazzdance naast mijn havo te gaan volgen. Ik gaf toen al danslessen bij een vereniging in Zoetermeer. In het jaar 2000 behaalde ik voor beide opleidingen mijn diploma en na lang twijfelen over een vervolgopleiding of het opzetten van mijn eigen dansschool op mijn 18e, werd het uiteindelijk toch het laatste. Later behaalde ik ook certificaten voor o.a. het geven van streetdance/hiphop, Zumba, modern, etc.

Mijn keuze voor Leidschenveen was snel gemaakt, het was een nieuwbouwwijk vlakbij Zoetermeer waar op dansgebied nog helemaal niets te doen was! Ik begon eerst met een aantal lesjes en had daarnaast een fulltime kantoorbaan. Langzaam maar zeker veranderde deze verhouding en ging ik steeds meer dansles geven en er minder naast werken, tot op het punt dat ik fulltime met Devotion bezig was en mijzelf volledig aan de dansschool toewijdde. Omdat ik op een gegeven moment niet alles meer zelf kon doen qua lesgeven, heb ik een aantal leerlingen opgeleid om ook lessen te kunnen geven. Uiteindelijk zijn zij ook allemaal een dansopleiding gaan doen en wordt er bij Devotion inmiddels al jaren gedanst en lesgegeven met passie door een team van stuk voor stuk toppers.

Het is voor mij belangrijk om te werken met mensen die dezelfde passie delen als ik en op wie ik volledig kan vertrouwen. Een klik met elkaar hebben is voor mij prioriteit en ik probeer zo betrokken mogelijk te zijn bij mijn medewerkers. Ik vind het belangrijk dat het goed met ze gaat en ervoor te zorgen dat zij het naar hun zin hebben. Ik ben heel trots op mijn team! We inspireren elkaar en ieder heeft zijn eigen specialisme. Allemaal uniek, maar met hetzelfde doel: onze passie overbrengen op onze leerlingen, hen laten genieten en veel leren!

Na 10 jaar succes in Leidschenveen besloot ik de stap te zetten naar het openen van een 2e dansschool in Zoetermeer. Een eigen pand met oneindige mogelijkheden, een plek waar leerlingen en docenten elkaar ontmoeten en zich thuis voelen. Een plek waar school en werk even vergeten worden. Een plek waar je je op je gemak kunt voelen en waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar de koffie en limonade klaar staat en waar je ook even op de bank kunt ploffen. Ook hebben wij nu de ruimte om nóg meer leuke projecten organiseren, zoals de Day of Dance, de Doe-Het-Zelf voorstelling en het geven van toffe dansfeesten.

Na 13 jaar ben ik nog steeds ontzettend gelukkig met wat ik doe en ik ben van plan nog heel lang door te gaan! Ikzelf geef momenteel veel verschillende soorten lessen aan verschillende leeftijden. Zo geef ik bijvoorbeeld klassiek ballet aan de kids van 5-7 jaar, maar ook Jazzles aan de 18+ selectie. De afwisseling vind ik het leukst, elke dag, elke groep en elke leerling is anders en dat houdt het boeiend en leuk!

Ik wil hierbij mijn ouders en zusje, mijn vriend, vrienden en vriendinnen, leraren en leerlingen, medewerkers en ex-medewerkers en uiteraard de "Vrienden van Devotion" bedanken voor alle hulp op welk gebied dan ook. Zonder jullie zou Devotion niet zijn wat het nu is en jullie hulp en steun zal nooit worden vergeten en altijd worden gewaardeerd.

Op naar nog heel veel mooie dansjaren!

Liefs Chantal